Περιθώριο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου για την ενεργοποίηση του voucher ανέργων έως 29 ετών

2014-01-30 04:34

Περιθώριο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου έχουν οι κάτοχοι του voucher ανέργων έως 29 ετών, αλλά και επιλαχόντες, για να ενεργοποιήσουν την επιταγή κατάρτισης.

Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε άνεργους νέους να συνδυάσουν θεωρητική κατάρτιση 80 ωρών και πρακτική άσκηση για διάστημα 5 μηνών, σε επιχειρήσεις και σε επαγγελματικές ειδικότητες της επιλογής τους.

Το εκπαιδευτικό επίδομα για τη θεωρητική κατάρτιση είναι €400. Το επίδομα πρακτικής άσκησης είναι €2.300 για τους απόφοιτους Πανεπιστημίων/ΤΕΙ και €2.000 για τους απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μετά το τέλος της πρακτικής άσκησης, προβλέπεται να επιχορηγηθεί η επιχείρηση που θα μετατρέψει την πρακτική άσκηση σε σύμβαση εργασίας.

Ποιοι επιλαχόντες δικαιούνται το voucher

Σε αντικατάσταση των διαγραφέντων από το μητρώο ωφελουμένων voucher, ορισμένοι επιλαχόντες δικαιούνται την «επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους έως 29 ετών». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στα αποτελέσματα που δημοσιεύονται εδώ:  https://voucher.gov.gr/program-group/action/pid/6/paction/results

Όλοι οι δικαιούχοι καλούνται να ενεργοποιήσουν το voucher μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2014. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας δεν δίνεται το δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Πώς θα ενεργοποιήσετε το voucher

Η ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης πραγματοποιείται όταν υπογραφεί η τριμερής σύμβαση μεταξύ άνεργου, παρόχου κατάρτισης και επιχείρησης, αφού προηγουμένως ο άνεργος έχει επιλέξει τον πάροχο κατάρτισης.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΔΩ