Σεμινάρια προετοιμασίας πιστοποίησης εκπαιδευτών

Οι Εκπαιδευτές Ενηλίκων που επιθυμούν να διδάσκουν στα προγράμματα Μη Τυπικής Εκπαίδευσης (όπως τα προγράμματα επιδότησης ανέργων,  ΛΑΕΚ, voucher, κλπ), θα πρέπει να συμμετέχουν στη διαδικασία εξετάσεων πιστοποίησης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. σύμφωνα με την Απόφαση της υπ’ αρ. 65/24.05.2013 Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (δείτε εδώ το πλήρες κείμενο), που περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία αξιολόγησης των υποψήφιων εκπαιδευτών ενηλίκων:

  1. Αξιολόγηση Θεωρητικού Μέρους (Γραπτή εξεταστική δοκιμασία)
  2. Αξιολόγηση Πρακτικού Μέρους (Μικροδιδασκαλία – Συνέντευξη)
  3. Δευτεροβάθμια Αξιολόγηση Πρακτικού Μέρους
  4.  

Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ εκπαιδευτική διογρανώνει σεμινάρια προετοιμασίας

τα οποία απευθύνονται σε υποψήφιους εκπαιδευτές ενηλίκων που διαθέτουν τις προϋποθέσεις ένταξης στο Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων, διαθέτουν διδακτική εμπειρία τουλάχιστον 150 ωρών σε ενήλικες (κύρια εκπαιδευτές της κατηγορίας 7 του πίνακα υποψήφιων εκπαιδευτών ενηλίκων), που επιθυμούν πριν τις εξετάσεις του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. να έχουν ολοκληρωμένη υποστήριξη για την προετοιμασία κυρίως του πρακτικού μέρους των εξετάσεων που θα κληθούν να συμμετάσχουν, δηλαδή της προετοιμασίας της παρουσίασης της 20λεπτης μικροδιδασκαλίας, της συνέντευξης που ακολουθεί και του συνοδευτικού υποστηρικτικού υλικού.


Το Πρόγραμμα Προετοιμασίας Εξετάσεων Πιστοποίησης  Υποψήφιων Εκπαιδευτών Ενηλίκων περιλαμβάνει εκπαίδευση 35 ωρών (οι ημερομηνίες και η ημερήσια διάρκεια είναι ανοικτές) στα παρακάτω θεματικά αντικείμενα: 

  • Μελέτη εκπαιδευτικού υλικού που αφορά την «Εκπαίδευση Ενηλίκων» και περιέχει θεματικές ενότητες απόλυτα συναφείς με τις εξεταζόμενες ενότητες  της γραπτής διαδικασίας εξετάσεων (Τράπεζα Θεμάτων που εξετάζονται στην αξιολόγηση του θεωρητικού μέρους) καθώς και με τις μεθόδους και  τεχνικές που απαιτούνται για τον σχεδιασμό και ανάπτυξη της μικροδιδασκαλίας.
  • Θεωρητικό Πλαίσιο Εκπαίδευσης Ενηλίκων & ο Ρόλος του Εκπαιδευτή Ενηλίκων  / Χαρακτηριστικά Ενήλικων εκπαιδευόμενων / Δυναμική Ομάδας
  • Μεθοδολογία Εκπαιδευτικού  Σχεδιασμού / Εκπαιδευτικές Τεχνικές / Εκπαιδευτικά μέσα-χώρος /Σχεδιασμός διδακτικής ενότητας / Παρουσίαση μοντέλων ενεργητικών εκπαιδευτικών τεχνικών
  • Σχεδιασμός μικροδιδασκαλίας – Παρουσίαση παραδειγμάτων από πιλοτικές βιντεοσκοπημένες μικροδιδασκαλίες
  • Παρουσίαση Μικροδιδασκαλιών - Σχόλια και παρατηρήσεις
  • Εκπόνηση εργασιών, σε πεδία σχετικά με την τελική στοχοθέτηση που είναι ο σχεδιασμός και η προετοιμασία της παρουσίασης μικροδιδασκαλίας 20΄ (αντικείμενο αξιολόγησης εξετάσεων πρακτικού μέρους του ΕΟΠΠΕΠ).

      Κόστος συμμετοχής 300 ευρώ (προκαταβολή 100 ευρώ, τα υπόλοιπα σε 4 δόσεις)

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής  ΕΔΩ